Newsletter Facebook Click here to find out more!

2000 trailblazer 250 no power under load HELP!!!

  
User Name:
Password:
Join FREE Now!
Forgot Password?
Forgot User Name?
Remember Me
Home | Active Posts | Search | Register | Terms | FAQs
Rss
Item Posts    Sort Order

2000 trailblazer 250 no power under load HELP!!!

 
cweiner cweiner
New User | Posts: 1 | Joined: 06/08
Posted: 06/16/08
06:03 PM

I have a 2000 Polaris Trailblazer 250, I just bought it and took on some trails it did fine until I tried to climb a steep hill it spit and sputtered and came to a complete stop and when I gave it throttle it just bogged down and wouldn't move, what would cause that? on flat land it runs great but only going up steep hills it would bog down?  

 
Partssource1 Partssource1
New User | Posts: 15 | Joined: 06/08
Posted: 06/16/08
06:36 PM

We had the same but it wasn't just on hills you rev it and every thing but as soon as you got on it and try to get into it hard it wouldn't it just bog down and it ended up being the air filter and the sock were bad washed out the sock and replaced the filter ad been good since  

 
fourmalts fourmalts
New User | Posts: 5 | Joined: 09/08
Posted: 09/07/08
03:42 PM

I've got a 2003 trailblazer.  Same problem - Out of the blue, I tried riding it and it would start and idle fine, but when I got on it, put it in gear, and hit the gas, it bogs down and stalls.  Did you change the filter and foam sleeve?  Did it solve your problem?  

 
kb0npw kb0npw
New User | Posts: 5 | Joined: 08/08
Posted: 09/08/08
06:44 AM

My 2000 Trail Boss 325 does this exact same thing. I pulled the carb last week and cleaned it all thoroughly, but that didn't solve it. I figured I'd try the air filter and fuel filter next. Mine will usually rev up find when in neutral, but under any sort of load it just bogs down, and it fouls plugs like you wouldn't believe. After just a few minutes, they are covered in carbon.  

 
suntan78 suntan78
New User | Posts: 3 | Joined: 04/13
Posted: 04/08/13
06:12 PM

I know its years later but my 250 revs fine in neutral but bogs when in drive actually quicker in reverse. any solution's?  

 
suntan78 suntan78
New User | Posts: 3 | Joined: 04/13
Posted: 04/08/13
06:13 PM

I have heard a malfunction of the reverse button that can cause bogging in gear what color wires  

 
suntan78 suntan78
New User | Posts: 3 | Joined: 04/13
Posted: 04/13/13
06:25 PM

reverse override button could it be this? original compression was 70 cleaned it up with powerhead cleaner and its at 110 now. still low but should go faster than 10mph revs great in nutral bogs in gear.